Iboy

Hoe de liefde voor mohair ontstond

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik bezig geweest met tekenen, schilderen en handwerken. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van textiel(verwerking). Toen ik veertien jaar was, kreeg ik van mijn moeder een prachtige sjaal van mohair. Deze sjaal heb ik met veel plezier jarenlang gedragen en de waardering voor mohair stamt dan ook uit deze tijd.

pootje Er was veel te leren

In 1993 kocht ik twee angorageiten. Omdat mijn man en ik een akkerbouwbedrijf hebben, vonden deze geiten onderdak in de boerenschuur. Ik wilde graag de vachten van mijn geiten verwerken. Omdat ik niet kon spinnen, moest ik dat eerst leren. Door de jaren heen breidde de geitenveestapel zich uit en leerde ik steeds beter de verwerkingsmogelijkheden van dit prachtige product kennen; zoals elke geit een eigen karakter heeft, heeft ook elke geit een andere vacht.

pootje De dagelijkse praktijk

Het blijft elke keer weer een uitdaging om een vacht op dusdanige wijze te verwerken dat het beste eindresultaat verkregen wordt. Daarnaast is er de dagelijkse verzorging van de geiten; een goede verzorging is (uiteraard) heel belangrijk voor een gezonde geit en daarmee een mooie vacht. Op dit moment wordt de mohair van mijn geiten door mij verwerkt van ruwe vacht tot lont of draad, waarmee gesponnen, gebreid, geweven en gevilt kan worden.

pootje Verkoop

Met enige regelmaat ben ik te vinden op natuurmarkten en hobbybeurzen. Wilt u weten waar ik binnenkort sta, neem dan even contact op (telefonisch of via e-mail).

Terug naar bovenpijl